Gerekli malzemeler
1. 1 gr jelatin
2.1 çay kaşığı şeker
3.Yarım çay kaşığı tuz
4. 1 su bardağı kaynatılıp ılıtılmış su
5.İsteğe bağlı yarım (et veya tavuk) bunyon
Hazırlanışı
1.Bütün malzemeleri karıştırın
2.Karışımı küçük yayvan kaplara (Çay bardağı altlığı) koyun
3.Kapları buzdolabına koyarak katılaşmasını sağla
4.Kaplar katılaşınca (30 dak) buzdolabından çıkar
5.Üzerlerini kağıt havlu ile kapat
6. Kulak pamuğu kullanarak farklı bölgelere (Telefon
ekranı,Kumandalar,Lavabo,Klozet,Mutfak tezgahı vb) sürterek aldığın örnekleri
hazırladığın farklı kaplara zigzag çizerek aktar ve etiketle(Örneği nereden
aldığını yaz)
7.Hazırladığın kapların üzerlerini kağıt havlu ile kapat ve
bir koli kutusu (Ayakkabı kutusu) içine yerleştir
8.Oda sıcaklığında üç gün bekle ve örnekleri incele
İnceleme sonuç
Kaplardaki bakteri kolonilerini renkleri ,şekilleri ve
büyüklükleri bakımından karşılaştır.
Not: Çıplak gözden daha çok fotoğraflarını çekerek
karşılaştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder