Malzemeler
1.1 liter sıcak (Kaynamış) su
2. 4 poşet bardak veya demlik çayı (Siyah/Doğal)
3. 2 çorba kaşığı toz şeker
4.2 çorba kaşığı sirke (Üzzüm/elma)
Hazırlanışı
1.Suya hepsini ilave et ve karıştır
2. Karışımı bir kahve filtresiyle veya tülbentle süz
3. Süzüntüyü 1 lt lik kavanoza boşalt
4. Kavanozun ağzını iki kat tülbentle kapat 8Lastik bant geçir)
5.Kavanozo oda sıcaklığında kutu içinde (Karanlık) ortamda 2-3 hafta beklet
6. Yüzeyde katı jel (Kamboç Mantarı) oluştuğunda süreç tamamlanmıştır
7.Yüzeydeki jeli al ve yeni hazırladığın karışımda kullan(Süreci kısaltır)
8.Sıvı kısmı Şişelere doldurup afiyetle iç
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder