24 Mayıs 2020 Pazar

Evde kamboç çayı yapımı


Malzemeler

1.1 liter sıcak (Kaynamış) su

2. 4 poşet bardak veya demlik çayı (Siyah/Doğal)

3. 2 çorba kaşığı toz şeker

4.2 çorba kaşığı sirke (Üzzüm/elma)

Hazırlanışı

1.Suya hepsini ilave et ve karıştır

2. Karışımı bir kahve filtresiyle veya tülbentle süz

3. Süzüntüyü 1 lt lik kavanoza boşalt

4. Kavanozun ağzını iki kat tülbentle kapat 8Lastik bant geçir)

5.Kavanozo oda sıcaklığında kutu içinde (Karanlık) ortamda 2-3 hafta beklet

6. Yüzeyde katı jel (Kamboç Mantarı) oluştuğunda  süreç tamamlanmıştır

7.Yüzeydeki jeli al ve yeni hazırladığın karışımda kullan(Süreci kısaltır)

8.Sıvı kısmı Şişelere doldurup afiyetle iç


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder